Affiliation:
1. Akdeniz Üniversitesi | Akdeniz University
2. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
3. HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ
4. T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Abstract
Bu çalışmanın temel amacı; COVID-19 pandemisi sürecinde üniversitelerin uzaktan eğitim kapasitelerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesidir. Bu amaç doğrultusunda çalışmada öğrenci büyüklüklerine göre 20’si devlet üniversitesi 10’u vakıf üniversitesi olarak toplamda 30 üniversitenin uzaktan eğitim kapasiteleri, insan kaynakları, yazılım ve donanım altyapıları, bütçeleri ve gelecek projeksiyonları inceledi. Çalışmada veriler, çalışma kapsamında geliştirilen ‘Uzaktan Eğitim Kapasitesi Değerlendirme Formu’ kullanılarak elde edildi. Sonuçlar Türkiye’deki üniversitelerin uzaktan eğitimde insan kaynakları, donanım ve yazılım alt yapıları ve kapasiteleri, içerik üretim kapasiteleri, sınav alt yapıları ve kapasiteleri ve bütçeleri açısından düşük ve yetersiz olduğu gösterdi. Ek olarak üniversitelerin uzaktan eğitim merkezlerinin yeterlilikleri üniversite türü, büyüklüğü ve yaşı açısından anlamlı olarak farklılaşmadığı görüldü.
Publisher
Universite Arastirmalari Dergisi
Reference41 articles.
1. Allen, I. E., Seaman, J. (2014) Grade change: Tracking online education in the United States, Newburyport.
2. Alsabawy, A. Y., Cater-Steel, A., & Soar, J. (2013). IT infrastructure services as a requirement for e-learning system success. Computers and Education, 69, 431–451.
3. Anderson, T., & Elloumi, F. (2004). Theory and practice of online learning. Creative Commons.
4. Basak, S. K., Wotto, M., & Belanger, P. (2018). E-learning, M-learning and D-learning: Conceptual definition and comparative analysis. E-Learning and Digital Media, 15(4), 191-216.
5. Bergdahl, N., & Nouri, J. (2020). Covid-19 and crisis-promted distance education in Sweden. Technology, Knowledge and Learning, 0123456789.
Cited by
5 articles.
订阅此论文施引文献
订阅此论文施引文献,注册后可以免费订阅5篇论文的施引文献,订阅后可以查看论文全部施引文献