Affiliation:
1. Hatay Mustafa Kemal University
2. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
3. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Abstract
Bu araştırmada, yalnızca sağlık turizmi amacı ile Türkiye’ye gelen hastaların destinasyon olarak Türkiye’ye hissettikleri güven ile Türkiye’ye seyahat niyetleri arasındaki ilişkinin incelenmesi amaçlanmaktadır. Araştırmanın amacı doğrultusunda; sağlık hizmeti almak için araştırmanın yapılığı kurumda bulunan hastalar arasından basit seçkisiz örneklem yöntemi ile belirlenen 178 hasta araştırmanın örneklemini oluşturmakta olup veriler yüz yüze anket uygulanarak toplanmıştır. Araştırmada, “Kişisel bilgi formu”, “Hizmetten Memnuniyet Ölçeği” ve “Bölgesel Güven Ölçeği” kullanılmıştır. Veriler SPSS programı ile analiz edilmiştir. Ayrıca analiz yöntemi olarak verilerin normal dağılmadığının tespit edilmesi üzerine; Mann Whitney U, Kruskal-Wallis ve spearman korelasyon analizleri uygulanmıştır. Araştırmaya 178 sağlık turisti katılım göstermiştir. Araştırmanın sonucunda, katılan sağlık turistlerinin Türkiye’ye hissettikleri güven ile Türkiye’ye seyahat niyetleri arasında istatistiksel olarak anlamlı ve pozitif yönlü bir ilişki olduğu belirlenmiştir. Bu sonuç doğrultusunda Türkiye’ye hissettikleri güven artıkça Türkiye’ye seyahat niyetleri artmaktadır.
Publisher
Adaleti Savunanlar Stratejik Arastirmalar Merkezi Dernegi
Reference30 articles.
1. Abubakar, A. (2016). eWOM: the Trusted Online Assistant? A Mediated Moderated Model. Yayınlanmamış doktora tezi. Doğu Akdeniz Üniversitesi, İşletme Yönetimi, Kıprıs.
2. Aksoy, G., Ayraç, A. İ. ve Mammadova, M. (2021). Azerbaycan Vatandaşlarının Seyahat Etme Niyeti İle Covıd-19 Korkusu Ve Güven Algısının İlişkisinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma, Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Dergisi, 4(3), 87 - 104.
3. Baş, C. (2022). Hizmet Telafi Stratejilerinin Olumlu Ağızdan Ağıza İletişim ve Tekrar Satın Alma Niyetine Etkisi: Sağlık Turizmi İşletmelerinde Bir Uygulama. Yayınlanmamış yüksek yisans tezi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sağlık Turizmi İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, Sivas.
4. Büyüközkan, G., Mukul, E. ve Kongar, E. (2021). Health tourism strategy selection via SWOT analysis and integrated hesitant fuzzy linguistic AHP-MABAC approach. Socio-Economic Planning Sciences, 74, 1–14. https://doi.org/10.1016/J.SEPS.2020.100929
5. Chaudhuri, A. ve Holbrook, M. (2001). The chain of effects from brand trust and brand affect to brand performance: the role of brand loyalty. Journal of Marketing, 65(2), 81–93. https://doi.org/10.1509/jmkg.65.2.81.18255