The Importance of Non-Governmental Organizations in Japan’s Social Policies and Their Historical Development

Author:

YURTERİ Beyza Nur1ORCID

Affiliation:

1. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ, DOĞU VE AFRİKA ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ, ASYA ÇALIŞMALARI ANABİLİM DALI (DİSİPLİNLERARASI), ASYA ÇALIŞMALARI (YL) (TEZLİ) (İNGİLİZCE)

Abstract

İnsanların yaşadıkları ülke içerisinde özgür ve eşit haklara sahip olmalarını sağlamak için çalışan sosyal politikalar, insan ihtiyaçlarına birçok yönden cevap verebilmeyi içeren bir alandır. İnsanlara gönüllü olarak hizmet etmeyi amaç edinen sivil toplum kuruluşlarının da temel amaçlarından biri sosyal politikalar alanında olduğu gibi insanların ihtiyaçlarını karşılıksız olarak karşılamak ve refah seviyelerini yükseltmektir. Amaçları doğrultusunda benzer özellikler gösteren sosyal politika ve sivil toplum çalışmaları Japonya’da birlikte çalışmayı zorunlu hale getiren bir ortam meydana getirmiştir. Bu çalışma aracılığıyla Japonya’nın sosyal politika oluşturma sürecinde sivil toplum kuruluşlarıyla neden birlikte çalıştığı, ülke içerisinde sivil toplum kuruluşlarının nasıl bir yer edindikleri ve devletin bu kuruluşlar aracılığıyla nasıl bir çalışma yürüttüğü incelenecektir. Makale alana dair çalışmaları içeren bir derleme makalesidir. Bu çalışma kapsamında Japonya’nın gelişiminde rol oynayan sosyal politikalar ve bu sosyal politika uygulamalarında yer edinmiş sivil toplum kuruluşlarının rollerine, önemine aynı zamanda bu önemin artmasına sebep olan tarihi gelişmelere değinilecektir.

Publisher

Mardin Genc izi Dernegi

Reference40 articles.

1. Aslan, S. (2010). Sivil Toplum ve Demokrasi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 15(2), 357-374.

2. Dal, S. (2017). Sosyal Politikanın Dönüşümünü Küreselleşme Üzerinden Anlamak. Uluslararası Beşeri ve Sosyal Bilimler İnceleme Dergisi, 1(1), 4-18.

3. Dulkadiroğlu, H. (2018). Kalkınma Sürecinde Sivil Toplum Kuruluşları. Ankara: T.C Kalkınma Bakanlığı.

4. Genç, F. N., & Erdoğan, Ü. (2013). Yerel Demokrasi ve Kalkınma Bağlamında Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü; Aydın Örneği. M. Ökmen, U. Çağatay, & B. Görmez içinde, Küreselleşme- Yerelleşme Dikotomisinde Yerel ve Bölgesel Kalkınma -Kamu Yönetimi Perspektifi- (s. 167-184). Ankara: Orion Kitabevi.

5. Haddad, M. A. (2007). Transformation of Japan's Civil Society Landscape. Journal of East Asian Studies, 7(3), 413-437.

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3