Abstract
Bu çalışma üniversite öğrencilerinin hizmet yönelimliliklerinin yaşam tatminlerine etkisini ve bu etkide öğrencilerin girişimciliklerinin aracılık rolünün araştırılması amaçlanmaktadır. Araştırma verileri, Akdeniz Üniversitesi’ne bağlı Manavgat Meslek Yüksekokulu’nda farklı programlarda eğitim gören 713 öğrenciden anket tekniği ile elde edilmiştir. Araştırmada hipotezlerin test edilmesi için yapısal eşitlik modellemesi kullanılmıştır. Araştırmanın sonuçları, üniversite öğrencilerinin hizmet yönelimliliklerinin yaşam tatminleri üzerinde doğrudan etkisi olduğunu ortaya koymuştur. Diğer yandan, üniversite öğrencilerinin hizmet yönelimliliklerinin, onların girişimcilikleri üzerinde de etkili olduğu; öğrencilerin girişimciliklerinin de onların yaşam tatminini etkilediği tespit edilmiştir. Ayrıca, girişimciliğin hizmet yönelimlilik ile yaşam tatmini arasında kısmi aracılık rolünün olduğu da araştırmanın öne çıkan sonuçları arasındadır.
Publisher
Universite Arastirmalari Dergisi
Reference59 articles.
1. Argyle, M. (2001). The Psychology of Happiness. London: Routledge.
2. Audretsch, D.B. (2002). Entrepreneurship: A survey of the literature. Studie im auftrag der Kommission der Europaischen Gemeinschaft. Brussel: Enterprise Directorate General.
3. Baron R. M. ve Kenny, D.A. (1986). The moderator-mediator variable distinction in social psychological research: Conceptual, strategic, and statistical considerations, Journal of Personality and Social Psychology, 51(6), 1173-1182.
4. Baron, J. (2008). Thinking and deciding (4th ed.). Cambridge: Cambridge University Press.
5. Bergh, P., Thorgren, S. ve Wincent, J. (2011). Entrepreneurs learning together: The importance of building trust for learning and exploiting business opportunities. International Entrepreneurship and Management Journal, 7(1), 17–37.