Affiliation:
1. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
Abstract
Bu çalışmanın amacı, UFRS'nin benimsenmesini etkileyen belirleyicilere ilişkin olarak Türkiye ve Endonezya'da UFRS'nin uygulanmasını açıklamaktır. Literatür taraması yöntemini kullanarak, hem Endonezya'da hem de Türkiye'de UFRS uygulama kararına ilişkin çeşitli farklılıklar olduğunu bulduk. Endonezya ve Türkiye örneğinde, gelişmekte olan ülkelerde UFRS'nin uygulanması, her ülkenin kendi hukuk sistemi ve akit taraflarla ve uluslararası ilişkilerle ilgili anlaşmalarla ilgili ekonomik sorunları olduğu temeline dayanmaktadır. Bu çalışma, kullanıcıların hem Endonezya'da hem de Türkiye'de UFRS uygulamasının farkını anlamaları için yararlıdır. Görüşümüze göre, her iki ülkedeki düzenleyici, yönetim ve hazırlayıcılar arasında UFRS'nin uygulanmasına ilişkin görüşme, makalemizi daha verimli bir tartışma haline getirecektir. Bu makale, hem G20 ülkelerinde hem de AB (Türkiye) ve AB dışı (Endonezya) ülkelerde UFRS'nin uygulanmasını tartışılmaktadır.
Publisher
Akademik Sosyal Arastirmalar Dergisi (Asya Studies)
Reference48 articles.
1. Ahmed, S. Nell & Wang, D.(2013). Does Mandatory Adoption of IFRS Improve Accounting Quality? Preliminary Evidence.Contemporary Accounting Research, 30, 1334-1372.
2. Agça, A. & Aktaş, R. (2007). First Time Application of IFRS and Its Impact on Financial Ratios: A Study on Turkish Listed Firms. Problems and Perspectives in Management, 5(2), 99-112.
3. Armstrong, C.S., Barth, M.E., & Jagolinzer, A.D. (2010). Market Reaction To The Adoption of IFRS in Europe. The Accounting Review, 8 (1),31-61.
4. Bahadır, O; Demir, V; & Oncel, A.G. (2016). IFRS Implementation in Turkey: Benefits and Challenges. Accounting and Management Information Systems, 15 (1), 5-26.
5. Ball, R., Kothari, S.P., & Robin, A. (2000). Incentives Versus Standards: Properties of Accounting Income in Four East Asian Countries. Journal of Accounting and Economics, 36, 235-270.