Abstract
Tot i l’assumpció generalitzada del caràcter no problemàtic de la interpretació literal, determinar en què consisteix resulta de gran complexitat. Aspectes com la incidència del context i de les intencions han portat a rebutjar-ne la rellevància en general, i en el context jurídic en particular. En el cas de la interpretació constitucional, en què s’interpreta un text elaborat en un passat distant, inclús la possibilitat de parlar d’una lectura literal del text constitucional sembla qüestionable. Aquí oferiré una reconstrucció de la interpretació literal que, tot i conferir un pes a les intencions i al transcurs del temps, permeti donar cabuda al fet que les creences dels individus són canviants i que sovint hi ha diverses alternatives semàntiques disponibles.
Publisher
Escola d'Administració Pública de Catalunya
Subject
Law,Public Administration
Reference26 articles.
1. Bianchi, Claudia. (2004). Semantics and Pragmatics: The Distinction Reloaded. Dins Claudia Bianchi (ed.), The Semantics/Pragmatics Distinction (p. 1-11). CSLI Publications.
2. Conrad, Sarah-Jane, i Petrus, Klaus. (2017). Meaning, Context and Methodology. De Gruyter Mouton.
3. Escandell Vidal, Victoria. (1993). Introducción a la pragmática. Anthropos.
4. Eyer, Katie. (2019). Statutory Originalism and LGBT Rights. Wake Forest Law Review, 54, 63-104. https://doi.org/10.7282/t3-gn1g-8x12
5. Ezcurdia Olavarrieta, Maite. (2017). The Semantics-Pragmatics Distinction and Context-Sensitivity. Dins Jonathan Jenkins (ed.), The Routledge Handbook of Epistemic Contextualism. Routledge.