TÜRKÇE DERSİNDE DİJİTAL HİKÂYE KULLANIMININ ÖĞRENCİLERİN BAŞARISINA VE TUTUMLARINA ETKİSİ

Author:

ATATEKİN Derya1ORCID,İSTANBULLU Aslihan2ORCID,KORKMAZ Özgen1ORCID

Affiliation:

1. AMASYA ÜNİVERSİTESİ

2. AMASYA ÜNİVERSİTESİ, AMASYA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

Abstract

Bu araştırmanın amacı Türkçe dersinde dijital hikâye kullanımının öğrenci başarısına ve derse dönük tutumlarına etkisini incelemektir. Araştırmanın çalışma grubunu 8. sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırmada ön test-son test kontrol gruplu yarı deneysel araştırma deseni kullanılmıştır. Verilerin toplanması için “Atasözleri ve Deyimler Akademik Başarı Testi” ile “Türkçe Dersine Yönelik Tutum Ölçeği” kullanılmıştır. Verilerin analizinde SPSS 26 programından faydalanılmıştır. Gruplar arası farklılıkların anlamlı olup olmadığını belirlemek için Bağımsız Örneklem T Testi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda deney grubu ile kontrol grubunun akademik başarı testi puanları arasında deney grubu lehine istatistiksel olarak anlamlı fark bulunmuştur. Deney grubu ile kontrol grubunun Türkçe dersine yönelik tutumları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir farklılığa rastlanmamıştır. Sonuç olarak, dijital hikâye kullanımının akademik başarıya olumlu yönde katkı sunacağı düşünülmektedir.

Publisher

Trakya Universitesi Egitim Fakultesi Dergisi

Subject

Marketing,Strategy and Management,General Materials Science,Media Technology

Reference98 articles.

1. Ak, B. (2008). Verilerin Düzenlenmesi Ve Gösterimi. Ş. Kalaycı(Ed.), Spss uygulamalı çok değişkenli istatistik teknikleri içinde (s. 1-47). Ankara: Asil Yayın Dağıtım.

2. Akçay, A. ve Şimşek, T. (2015). Deyimlerin öğretiminde drama ve hikâyeleme yöntemlerinin kullanımının 7. Sınıf öğrencilerinin akademik başarıları ve kalıcılık düzeylerine etkisi. Route Educational and Social Science Journal, 2(4), 324- 331.

3. Akın, K. (2018). Bestami yazgan’ın masallarındaki söz varlığından hareketle bağlam temelli okuma faaliyetlerinin kavram gelişimine etkisi (Yayımlanmamış Doktora Tezi). İnönü Üniversitesi, Malatya.

4. Akkurt, Z. ve Karabağ Köse, E. (2019). Öğrenci başarısının okul, öğretmen ve aileyle ilgili değişkenler açısından incelenmesi. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, (47),1-16.

5. Aksan, D. (2006). Anlambilim. Ankara: Engin Yayınevi.

Cited by 1 articles. 订阅此论文施引文献 订阅此论文施引文献,注册后可以免费订阅5篇论文的施引文献,订阅后可以查看论文全部施引文献

1. DIGITAL STORY CREATION EXPERIENCES OF TURKISH TEACHERS;International Journal Of Turkish Literature Culture Education;2023-12-06

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3