Abstract
Uluslararası organizasyonların sürdürülebilirlik raporlamasına dair sundukları yönerge, ilke ve standartlarını uyumlu hale getirmeleri ve raporlama uygulamalarını iyileştirmeleri konusundaki ilgileri son dönemlerde artış göstermiştir. Paydaşların sürdürülebilirlik açıklamalarının şeffaflığına dair talebinin artması, tek tip sürdürülebilirlik raporlama çerçevesinin oluşturulması talebi, nispeten yeni olan iki kurum: UFRS Vakfı’nı ve Avrupa Finansal Raporlama Danışma Grubu (EFRAG) ile Avrupa Komisyonu’nu bu alana yönlendirmiştir. Bu çalışmada, UFRS Vakfı kuruluşu olan Uluslararası Sürdürülebilirlik Standartları Kurulu (ISSB) ile Avrupa Finansal Raporlama Danışma Grubu (EFRAG) tarafından geliştirilen sürdürülebilirlik raporlama standartlarının gelişim süreci açıklanmış ve yayınlanan standart setleri olan UFRS Sürdürülebilirlik Açıklama Standartları (IFRS S) ve Avrupa Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları (ESRS) karşılaştırılmıştır.
Publisher
M.U. Iktisadi ve Idari Bilimler Dergisi
Reference36 articles.
1. Abhayawansa, S., ve Tyagi, S. (2021). “Sustainable investing: The black box of environmental, social, and governance (ESG) ratings”. The Journal of Wealth Management, 24(1), 49-54.
2. Afolabi, H., Ram, R., ve Rimmel, G. (2022). “Harmonization of sustainability reporting regulation: Analysis of a contested arena”. Sustainability, 14(9), 5517.
3. Baumüller, J. ve Scheid, O. (2021). “Climate related disclosures prototype: Empfehlungen für die standards zur nachhaltigkeitsberichterstattung der IFRS Foundation.” PiR Internationale Rechnungslegung, Heft 12, 333-340.
4. Baumüller, J., ve Sopp, K. (2022). “Double materiality and the shift from non-financial to european sustainability reporting: Review, outlook and implications”. Journal of Applied Accounting Research, 23(1), 8-28.
5. Baumüller, J., ve Sopp, K. (2023). “European sustainability reporting standards: Die EU -Konsultationsfassung vom Juni 2023-Überblick und kritische würdigung”. PiR Internationale Rechnungslegung, Heft 7, 259-265.