Affiliation:
1. Konya Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Abstract
Bu makale, sosyal eğitimin teorik temellerini, uygulama alanlarını ve etkilerini incelemektedir. Sosyal eğitim, bireylerin toplumsal hayata uyum sağlamalarını ve etkin katılım göstermelerini amaçlayan süreçleri kapsar. Bu çalışma, sosyal eğitimin tanımı ve tarihçesinden başlayarak, sosyal eğitim teorilerini, okul ve toplum içerisindeki uygulamalarını, kullanılan yöntem ve teknikleri, teknolojinin rolünü ve sosyal eğitimin değerlendirilmesini ele alır. Ayrıca, sosyal eğitim sürecinde karşılaşılan toplumsal eşitsizlikler, kültürel farklılıklar, kaynak yetersizlikleri, teknolojik altyapı eksiklikleri ve öğretmen yeterlilikleri gibi zorluklar ve bu zorluklara yönelik çözüm önerileri de tartışılmaktadır. Makale, sosyal eğitimin bireylerin sosyal becerilerini geliştirerek toplumsal uyum ve katılım sağlamadaki kritik rolünü vurgular. Eğitim politikalarının ve uygulamalarının, sosyal eğitimin etkinliğini artırmak amacıyla nasıl şekillendirilmesi gerektiği konusunda öneriler sunar. Sonuç olarak, sosyal eğitimin bireylerin ve toplumların gelişiminde vazgeçilmez bir araç olduğu ve bu alandaki mevcut zorlukların çözülmesi gerektiği vurgulanmaktadır.
Publisher
Milli Kultur Arastirmalari Dergisi
Reference62 articles.
1. Allen, I. E., & Seaman, J. (2017). Digital learning compass: Distance education enrollment report 2017. Babson Survey Research Group.
2. Anderson, T. (2004). Toward a Theory of Online Learning. In T. Anderson & F. Elloumi (Eds.), Theory and practice of online learning. Athabasca University Press.
3. Arter, J. A., & Spandel, V. (1992). Using portfolios of student work in ınstruction and assessment. Educational Measurement: Issues and Practice, 11(1), 36-44.
4. Baker, T., & Smith, L. (2019). Educ-aı-tion rebooted? exploring the future of artificial ıntelligence in schools and colleges. Nesta.
5. Bandura, A. (1977). Social learning theory. Prentice-Hall.