Affiliation:
1. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
2. TRABZON ÜNİVERSİTESİ
Abstract
Bu çalışmanın amacı, Uluslararası Entegre Raporlama Çerçevesi’nde tanımlanan sermaye öğelerinin, nicel anahtar performans göstergelerini ortaya koyarak değer yaratma süreciyle olan ilişkisini belirlemektir. Araştırma kapsamında Borsa İstanbul (BIST) Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan finans sektörü dışındaki işletmelerin 2010-2019 yılları arasında yayımladıkları raporlar incelenmiştir. Sermaye öğelerinin değer yaratma süreciyle ilişkisi panel regresyon modelleri aracılığıyla test edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda; işletmelerin değeriyle nicel olarak ölçülen sermaye öğelerinden entelektüel, insan, sosyal ve ilişkisel, finansal sermaye (kar payları) arasında pozitif ilişki bulunmuştur. Ayrıca işletmelerin değeriyle doğal sermaye, üretilmiş sermaye ve finansal sermaye (finansman giderleri) arasında ise negatif bir ilişki tespit edilmiştir.
Publisher
International Journal of Economics and Innovation
Subject
Religious studies,Cultural Studies
Reference97 articles.
1. Accounting Standards Steering Committee (ASSC) (1975). The Corporate Report, London: ASSC.
2. Adams, C. A., Potter, B., Singh, PJ. ve York, J. (2016). Exploring the Implications of Integrated Reporting for Social Investment (Disclosures). The British Accounting Review, 48(3), 283-296.
3. Ağdeniz, Ş. (2018). Entegre Raporlamada İç Denetimin Rolü. Mali Çözüm Dergisi, (147), 121-138.
4. Aras, G., Aybars, A. ve Kutlu, Ö. (2011). The Interaction Between Corporate Social Responsibility and Value Added Intellectual Capital: Empirical Evidence from Turkey. Social Responsibility Journal, 7(4), 622 – 637.
5. Aras, G. ve Sarıoğlu, G. U. (2015). Kurumsal Raporlamada Yeni Dönem: Entegre Raporlama, İstanbul: TUSİAD Yayınları.
Cited by
1 articles.
订阅此论文施引文献
订阅此论文施引文献,注册后可以免费订阅5篇论文的施引文献,订阅后可以查看论文全部施引文献