Slovo Natsii (Milletin Sözü), Aleksandr Soljenitsin ve Rus Ortodoks Kilisesi’ne göre Ukrayna ve Ukraynalılar

Author:

Tunçer Kılavuz İdil1ORCID

Affiliation:

1. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ

Abstract

Bu makalede üç farklı Rus milliyetçisi yaklaşımın (Slovo Natsii, Aleksandr Soljenitsin ve Rus Ortodoks Kilisesi’nin) Ukrayna ve Ukraynalılar konusundaki fikirleri incelenecek ve birçok konuda farklı fikirlere sahip olsalar da bu üç yaklaşımın Ukrayna ve Ukraynalılar konusunda çok benzer fikirleri paylaştıkları gösterilecektir. Her üç yaklaşım da Ukrayna’nın yapay bir ülke olduğunu ve ayrı bir Ukrayna milletinin olmadığını savunmaktadır. Her üçü de Ukraynalıların Rusların üç kolundan biri olduğuna inanıyor. Ukrayna bu gruplar tarafından, Batı bölgesi hariç, Rus toprağı olarak görülmektedir. Doğu Slavlarının Rus milletinin kolları olarak birleştirilmesi, Rusya’nın sınırlarının genişletilmesi, Rus Ortodoksluğunun savunulması konularında benzer görüşlere sahipler. Ayrıca bu üç yaklaşımın incelenmesi Rus milliyetçiliğinin ve Rus milliyetçilerinin Ukrayna ve Ukraynalılar konusundaki yaklaşımlarının yeni olmadığını, eskiden beri benzer yaklaşımların Rus milliyetçilerinin birçok farklı kanadı tarafından paylaşıldığını göstermektedir. Rus milliyetçileri Ukrayna'yı bağımsız bir ülke ve Ukraynalıları Ruslardan ayrı bir halk olarak kabul etmekte her zaman zorlanmışlardır.

Publisher

Istanbul Medeniyet University

Reference19 articles.

1. Barghoorn, F. C. (1986). Russian Nationalism and Soviet Politics: Official and Unofficial Perspectives”, R. Conquest içinde, The Last Empire: Nationality and the Soviet Future, Stanford, Hoover Institution Press.

2. Blakkisrud, H. (2016). Blurring the Boundary between Civic and Ethnic: the Kremlin’s New Approach to National Identity under Putin’s Third Term, The New Russian Nationalism: Imperalism, Ethnicity and Authoritarianism 2000-2015, P. Kolsto ve H. Blakkisrud içinde. Edinburg, Edinburg University Press.

3. D’Anieri, P. (2019). Ukraine and Russia: From Civilized Divorce to Uncivil War. Cambridge, Cambridge University Press.

4. Dunlop, J. (1995). The Rise of Russia and Fall of the Soviet Empire. Princeton, Princeton University Press.

5. Gretskiy, I. (2020). Lukyanov Doctrine: Conceptual Origins of Russia’s Hybrid Foreign Policy – The Case of Ukraine. Saint Louis University Law Journal, 64 (1).

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3