Affiliation:
1. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Abstract
Uygulamalı eğitim ve öğretim içeriklerinin yer aldığı turizm eğitim alanı ile ilgili akademik araştırmalar, özellikle son yıllarda pandemi, olağandışı haller ve popüler eğitim modelleri sayesinde araştırmacıların ilgisini çekmiştir. Turizm eğitiminin çevrimiçi öğrenme sistemlerine entegre edilerek verilmesi özgün bir araştırma alanı olarak ele alınmıştır. Buna göre bu araştırmaların sistematik bir analizini ortaya koymak önem taşımakla birlikte araştırma alanlarında öncül ve özgün çalışmaların incelenmesine, araştırma sahasının mevcut durumunu ortaya konmasına ve geleceğe yönelik nitelikli araştırmalara ilişkin tahminlerde bulunulmasına imkân tanımaktadır. Bu çalışmada, turizmde çevrimiçi öğrenme konulu araştırmalar sistematik parametreler çerçevesinde incelemiştir. Araştırma evrenini turizm ve çevrimiçi öğrenme konularında yayınlanmış tüm araştırmalar oluşturmaktadır. Ancak, veriler, web of science veri tabanında yer alan araştırmalarla sınırlandırılmıştır. Araştırma kapsamında web of science veri tabanında “turizm”, “çevrimiçi öğrenme” kavramları ile arama yapılarak 207 makaleye erişilmiştir. Bu makaleler, yıl, dergi, anahtar kelime, çalışma türü ve başlık gibi kriterler doğrultusunda analiz edilmiştir. Elde edilen bulgulara göre, turizm ve çevrimiçi öğrenme konulu araştırmalar en fazla makale 2022 yılında ve Hospitality, Leisure, Sport and Tourism Education dergisinde yayınlanmıştır. Elde edilen bulgulara yönelik gelecek araştırma konuları için öneriler geliştirilmiştir.
Subject
General Engineering,Ocean Engineering
Reference39 articles.
1. Alrawadieh, D. D. (2022). Distance education in tourism and hospitality amid COVID-19: Perspectives of students and academics. Journal of Tourismology, 8(1), 13-25.
2. Agyeiwaah, E., Baiden, F. B., Gamor, E., & Hsu, F. C. (2022). Determining the attributes that influence students’ online learning satisfaction during COVID-19 pandemic. Journal of Hospitality, Leisure, Sport & Tourism Education, 30, 100364.
3. Anjusha, P. P., Thomas, T. K., & Babu, S. R. (2022). Locate, where, what, and how it is published: a bibliometric analysis of tourism research during COVID-19. Tourism Review International, 26(4), 337-351.
4. Bahar, M. ve Cankül, D. (2021). Uzaktan turist rehberliği eğitimi alanların memnuniyet algılarının değerlendirilmesi: Kapadokya üniversitesi örneği. Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 24(46-1), 1283-1294.
5. Baker, D. M. A., & Unni, R. (2018). USA and Asia hospitality & tourism students' perceptions and satisfaction with online learning versus traditional face-to-face instruction. E-Journal of Business Education and Scholarship of Teaching, 12(2), 40-54.