UZAKTAN EĞİTİMDE SINIF ÖĞRETMENLERİNİN FEN BİLİMLERİ DERSİNDE ÜST DÜZEY KAZANIMLARI GERÇEKLEŞTİRMEDE KULLANDIKLARI YÖNTEMLER

Author:

TÜRKSOY Enver1ORCID,ALTINTAŞ Gülşen2

Affiliation:

1. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ

2. MANİSA CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ, EĞİTİM FAKÜLTESİ

Abstract

Bu araştırmanın amacı uzaktan eğitim sürecinde ilkokul dördüncü sınıf fen bilgisi dersi kazanımlarını öğretmenlerin kazandırmada kullandıkları yöntemleri belirlemek ve bu yöntemlerin kazanımlar açısından uyguluğunu tespit etmektir. Araştırma yöntemi olarak temel nitel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Araştırma katılımcıları amaçlı örneklem yöntemlerinden ölçüt örneklem yöntemi kullanarak belirlenmiştir. Araştırmaya daha önce yüz yüze 4. Sınıf fen bilgisi dersi öğretimi yapmış ve şu an uzaktan eğitim yoluyla fen bilgisi öğretimine devam eden 32 sınıf öğretmenidir. Araştırma verileri 2018 yılı fen bilgisi öğretim programında yer alan kazalımlar temel alınarak hazırlanan yarı yapılandırılmış görüşme formu ile çevrim içi toplanmıştır. Araştırma verileri analizinde içerik analizi yöntem olarak benimsenmiştir. Elde edilen bulgularda öğretmenlerin üst düzey bilişsel becerileri kazandırmada soru cevap yöntemine çoğunlukla başvurduğu görülmektedir. Ayrıca öğretmenlerin büyük bir kısmı yaşanan sıkıntılar nedeniyle gene ifadeler kullanış yüz yüze eğitim sürecini açıklamıştır. Özellikle motor beceri gerektiren deney uygulamalarında öğretmenlerin büyük bir kısmı uygulama yapmadığını ya da daha önce yapılmış örneklere başvurdukları görüşülmüştür.

Publisher

Mehmet Akif Ersoy Universitesi Egitim Fakultesi Dergisi

Subject

General Medicine

Reference33 articles.

1. Altun, E. (2020). Eğitmenlerin uzaktan eğitime yönelik pedagojik yeterliliklerinin uzaktan eğitim ders videoları aracılığıyla incelenmesi. Yüksek Lisans Tezi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun.

2. Amer, A. (2006). Reflections on Bloom’s revised taxonomy. Electronic Journal of Research in Educational Psychology, 4 (1), 213-230.

3. Anderson, L. W. (1999). Rethinking Bloom’s Taxonomy:Implications for Testing and Assessment. U. S. Department of Education.Reports. ED: 435630 .

4. Anderson, L.W. & Krathwohl, D. R. (2010). Öğrenme Öğretim ve Değerlendirme ile İlgili Bir Sınıflama (Kısaltılmış basım). Ankara: Pegem Akademi.

5. Anderson, L.W. & Krathwohl, D. R. (Eds.). (2001). Taxonomy for learning, teaching and assessing: A revision of bloom's taxonomy of educational objectives. Needham Heights, MA: Allyn & Bacon.

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3