Yeni Nesil Mobil İletişim Sistemlerinin Gemi Kara Arasındaki Deniz Haberleşmesinde Kullanım Olanağı

Author:

ACARER Tayfun1ORCID

Affiliation:

1. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ

Abstract

Deniz araçlarının bir birleri ve karadaki ilgili kuruluşlar ile kolay, güvenilir ve her zaman iletişim temin etmesi deniz seyrü seferi için son derece önemlidir. Bu arada deniz araçlarında bulunan gemi adamlarının özel görüşmelerinin de sağlıklı şekilde yapılması, yine deniz aracının sevk ve idaresi açısından büyük önem taşımaktadır. Son yıllarda haberleşme teknolojilerinde ve bilişim sektöründe temin edilen olumlu gelişmeler, bu konuda pek çok alternatif haberleşme şeklini gemi yönetimlerinin ve gemi adamlarının kullanımına sunmuştur. Yeni nesil mobil iletişim teknolojileri olarak da tanımlanan söz konusu haberleşme sistemlerinin teknik yapısı, gemilerdeki zorunlu haberleşme sistemleri gibi kablosuz teknolojilere dayanmaktadır. Nesiller olarak da tanımlanan bu sistemler halen güncel yaşantımızda bireysel ve kurumsal olarak pek çok iletişim kolaylığı temin etmektedir. Bu sistemlerin gemilerdeki zorunlu telsiz sistemlerine ilave olarak, gemi kara arasındaki haberleşmede hangi koşullarda kullanılacağının bilinmesi gemi yönetimleri ve gemi adamları için önemli bir haberleşme aracı olacaktır. Bu nedenle başta beşinci nesil mobil iletişim teknolojileri olmak üzere söz konusu yeni mobil iletişim sistemlerinin imkan ve kabiliyetlerinin bilinmesi, bu sistemlerin gemilerde farklı amaçlarda ve etkin olarak kullanımı açısından büyük önem taşımaktadır.

Publisher

Bandirma Onyedi Eylul University

Subject

General Medicine

Reference1 articles.

1. Acarer T. (2021). Developments In The IT Sector And New Communication Opportunities For The Management Of Businesses. Ankara: Gece Kitaplığı. Acarer, T. &. (2014). Küresel Deniz Tehlike ve Güvenlik Sistemi. İstanbul: Akademi Yayıncılık. Aetha. (2019). Farklı Frekans Bantlarına İlişkin Kapsama Alanı Değerleri. Ericson. (2019). Nesillerin Gelişim Süreci. Geylani, M. Ç. (2016). Geylani, M., Çibuk, M., Çınar, H., Ağgün F., (), Geçmişten Günümüze Hücresel Haberleşme Teknolojilerinin Gelişimi, dergipark.org.tr, s.618. Görkem, L. v. (2016, Sayı:13). Nesnelerin İnterneti: Yapılan Çalışmalar ve Ülkemizdeki Mevcut Durum. Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, 47 - 68. S. Li, L. D. (2015). The internet of things: a survey. Information Systems Frontiers, Vol. 17, 243-259. Türk Telekom A.Ş. (2018). 5 G Bilgi Notu. Ankara.

Cited by 1 articles. 订阅此论文施引文献 订阅此论文施引文献,注册后可以免费订阅5篇论文的施引文献,订阅后可以查看论文全部施引文献

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3