Affiliation:
1. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ, İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ, ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ
Abstract
Post-Truth, Uluslararası İlişkiler’de önemsenmese de disiplininin ikili (dyadic) yaklaşımı, Batı-Öteki ilişkilerinde ve kavramın özündeki duygular ve duyguların kamusal alana yansımaları açısından alternatif bakış açıları sağlamaktadır. Post-Truth farklı anlamlarda veya farklı bağlamlarda kullanılsa da bu çalışmada, kavramın özünün duyguların rasyonalitenin karşısında bir gerçeklik referansı olarak alınması olduğu ileri sürülmüştür. Post-Truth’un gözlemlenebilen bir sürecin sonunda, Batı’nın kendini bir varoluşsal krizde bulması olduğu söylenebilir. Bunun temelinde, duyguların artık siyasette görünür halde olduğu iddia edilebilir. Dünyanın birçok noktasındaki gibi Batı’da kamusal alan sosyal medya ile genişlemiş ve bireyler hayatlarının nerdeyse her alanını, duyguları baskın olduğu bir biçimde kamusal alana taşımaya devam etmektedirler. Post-Truth’tan önceki yılın sözcüklerinin de gösterdiği üzere, bireyler, iletişim araçlarının duyguların ifade edilmelerini sağlayacak şekilde evrimleşmeleri sonucu siyasal alanda duyguların görünür olduğu bir yapının gelişimini sağlamıştır. Duyguların kendilerini biçimlendirmediğini savunan ve bunu kendisini ötekisinden farklı ve üstün kılan bir varoluşsal varsayım olarak içselleştiren toplumlar artık ötekisine benzemekte ve aradaki farklılıklar bulanıklaşmaktadır.
Reference51 articles.
1. Åhäll, Linda (2018), “Affect as Methodology: Feminism and the Politics of Emotion”, International Political Sociology, 12 (1): 36-52.
2. Arkan, Zehra Nilgün (2022), ““Post-Truth” Kavramı Üzerine Türkçe Karşılık Denemesi”, İstanbul Kent Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi, 3 (2): 1-15.
3. Barbalet, Jack (2006), “Emotions in Politics: From the Ballot to Suicide Terrorism”, Simon Clarke, Paul Hoggett and Simon Thompson (Der.), Emotion, Politics and Society (New York, NY: Palgrave Macmillan): 31-58.
4. Beiner, Ronald (2008), “Rereading ‘Truth and Politics’”, Philosophy & Social Criticism, 34 (1-2): 123-136.
5. Ben-Ze'ev, Aaron (2000), The Subtlety of Emotions (Cambridge, MA: MIT Press).
Cited by
1 articles.
订阅此论文施引文献
订阅此论文施引文献,注册后可以免费订阅5篇论文的施引文献,订阅后可以查看论文全部施引文献
1. İnternet Kullanıcısının Post Truth Çağdaki Rolü;Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi;2024-04-30