Styret samskabelse er pseudo-samskabelse – en hindring til reel forandring

Author:

Mørk Mikkel

Abstract

Denne artikel undersøger tesen: Styret samskabelse er pseudo-samskabelse og er en forståelsesmæssig hindring til reel samskabende adfærd. Tesen bliver underbygget gennem en intern og en ekstern kritik af begrebet styret samskabelse. Den interne kritik tager udgangspunkt i artiklen Samskabelse – en typologi (2016) skrevet af Jens Ulrich, hvori begrebet styret samskabelse bliver introduceret. Den interne kritik viser, at styret samskabelse som begreb ikke kan betragtes som samskabelse med udgangspunkt i Ulrichs egen overordnede definition på samskabelse. Den eksterne kritik tager udgangspunkt i den antagelse, at meningsfulde begreber udpeger unikke processer og kan adskilles fra andre lignende begreber. Den eksterne kritik viser, hvorledes Ulrichs udlægning af (styret) samskabelse hverken udpeger unikke processer, eller gør det muligt at adskille begrebet fra lignende begreber som eksempelvis samarbejde. Derfor er begrebet styret samskabelse ikke handlingsanvisende og kan ikke bruges som guide til at ændre adfærd. Dette præsenterer en udfordring for alle, der har en ambition om at bruge styret samskabelse som proces til at løse de problemstillinger, som velfærdssamfundet står overfor.

Publisher

OsloMet - Oslo Metropolitan University

Subject

General Medicine

Reference29 articles.

1. Agger, A. & Tortzen, A. (2015): Forskningsreview om samskabelse. UC Lillebælt.

2. Ayer, A. J. (1997/1936). Sprog, sandhed og logik. København: Det lille forlag.

3. Bill, C. (2020). Samskabelse med en sommerfuglemodel: Hybrid ret i forbindelse med et partnerskabsprojekt mellem 100 selvejende daginstitutioner, deres paraplyorganisation, tre kommuner og CBS. Copenhagen Business School [Phd]. PhD Series No. 18.2020.

4. Binder, T. & Brandt, E. (2018). Hvad har design med samskabelse at gøre? I: Fogsgaard, M. & de Jongh, M., Ledelse og samskabelse i den offentlige sektor. København: Dansk Psykologisk Forlag.

5. Bird, A. & Tobin, E. (2022). Natural Kinds, in Edward N. Zalta (ed.), The Stanford Encyclopedia of Philosophy. https://plato.stanford.edu/archives/spr2022/entries/natural-kinds/

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3