Affiliation:
1. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ
2. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
Abstract
Amaç: Çalışma, kütüphanelerin sosyal medya platformlarını aktif bir şekilde kullanarak kullanıcılarla etkileşim kurma, içerik paylaşma ve pazarlama stratejilerini güçlendirme sürecini ele almaktadır. Çalışmanın genel amacı, dijital kütüphaneler ile sosyal medya arasındaki etkileşimi ve iletişimi inceleyerek bilgi paylaşımı ve erişiminde yeni yaklaşımların ortaya çıkmasına katkıda bulunarak dijital kütüphaneler ve sosyal medya etkileşimi hakkında farkındalık oluşturmak ve bu alanda daha fazla araştırmanın yapılmasını teşvik etmektir.
Yöntem: Çeşitli dijital kütüphaneler örnek alınarak, sosyal medyanın kütüphaneler üzerindeki etkisi ve iletişim aracı olarak kullanımı incelenmiştir. Bu örnekler, sosyal medyanın kütüphanelerin erişimini artırma, bilgi paylaşımını kolaylaştırma ve kullanıcı deneyimini zenginleştirme potansiyelini göstermektedir.
Bulgular: Sosyal medyanın kütüphaneler için önemli bir iletişim ve etkileşim aracı olduğunu ortaya koymaktadır. Ayrıca, sosyal medya ve dijital kütüphaneler arasındaki sentezin, bilgiye erişimi daha hızlı, kolay ve etkileşimli hale getirdiği görülmektedir.
Sonuç: Çalışma dijital kütüphaneler ile sosyal medya arasındaki ilişkiyi, dönüşüm sürecini ve yenilikçi yaklaşımları ele alarak bu alanda önemli bir tartışma noktası sunmaktadır. Sosyal medyanın kütüphaneler üzerindeki etkisi, bilgi paylaşımında yeni stratejilerin geliştirilmesini teşvik etmekte ve kullanıcı deneyimini zenginleştirmektedir.
Özgünlük: Dijital kütüphaneler ile sosyal medya arasındaki ilişkinin detaylı bir şekilde incelenmesi ve bu alanda farkındalık yaratan bu çalışma, ayrıca, yenilikçi yaklaşımların vurgulanması ve bu alanda daha fazla araştırma yapılmasını teşvik etme amacıyla örneklerle desteklenmiş alanında ilk çalışma özelliği taşımaktadır.
Publisher
İstanbul Medeniyet Üniversitesi
Subject
Education,Cultural Studies
Reference13 articles.
1. Bezirci, P. & Biçen Aras, B. (2022). COVID-19 ve Üniversite kütüphanelerinin twitter kullanımı. Library Archive and Museum Research Journal, 3 (1) , 1-26. doi: 10.29228/lamre.55065
2. Collins, G. ve Quan-Haase, A. (2012). Social media and academic libraries: Current trends and future challenges. Proceedings of the ASIST Annual Meeting, 49(1), 1-4. doi:10.1002/meet.14504901272
3. Göçoğlu, V. , Babaoğlu, C. & Öktem, M. K. (2017). Dijital kütüphanelerin üniversite akademik performansına etkisi: Kamu yönetimi disiplini bağlamında bir inceleme. Yasama Dergisi ,
4. (36) , 93-120. Erişim adresi: https://dergipark.org.tr/tr/pub/yasamadergisi/issue/54463/741332 31 Mayıs 2023 tarihinde erişildi.
5. Gökkurt Demirtel, Ö. , Yıldırım, B. F. , Can, Ş. F. (2023). Kültürel miras taşıyıcısı olarak dijital kütüphaneler: Dede Korkut Kitabı’nın Dresden dijital nüshası". Marmara Türkiyat Araştırmaları Dergisi (10) 333-350 DOI: 10.20322/littera.378019
Cited by
1 articles.
订阅此论文施引文献
订阅此论文施引文献,注册后可以免费订阅5篇论文的施引文献,订阅后可以查看论文全部施引文献