Abstract
Dünyada meydana gelen gelişmelere kayıtsız kalamayan yönetimlerin diğer ülkelerdeki uygulamaları inceleme imkânı bulmaları ve tecrübeleri geliştirerek kendi ülkelerine aktarmaları kamu yönetimi karşılaştırmalarının çıkış noktasını oluşturmaktadır. Bu incelemelerin ve tecrübelerin yönetime sağladığı faydalar karşılaştırmalı analizlerin gün geçtikçe daha fazla ilgi duyulan alanlardan biri olmasına neden olmuştur.
Bu kapsamda çalışmanın amacı; “süt bankası” politika transferinin küresel uygulama çerçevesini ortaya koymak ve bu örnek üzerinden kültürel faktörlerin kamu politikalarının üretilmesinde etkisine dikkat çekmektir. Bu kapsamda öncelikle politika transferinin kavramsal çerçevesi ele alınacak, ardından bir politika transferi örneği olarak ilk kez 1909 yılında Viyana’da uygulanan süt bankası politikasının küresel ölçekte gelişim sürecine, başarılı olmasında etkili olan faktörlere ve bazı ülkelerde uygulama alanı bulamamasının nedenlerine yer verilecektir. Bu sayede bu çalışma ile süt bankası politikasının transfer edilmesi için gerekli olan kritik bileşenlere dikkat çekilecek ve konu ile ilgili sosyal bilimler alan yazınına mütevazi bir katkı yapılmaya çalışılacaktır.
Reference61 articles.
1. Arnold, LD. (2006). “Global Health Policies That Support The Use Of Banked Donor Human Milk: A Human Rights Issue”. International Breastfeeding Journal, 1: 26.
2. Arslanoglu S, Bertino E, Tonetto P, De Nisi G, Ambruzzi AM, Biasini A ve diğerleri (2010). “Guidelines For The Establishment And Operation Of A Donor Human Milk Bank: Italian Association Of Human Milk Banks”, J Matern Fetal Neonatal Med, 23 (S2): 1–20.
3. Bennett, C. J. (1991). “What Is Policy Convergence And What Causes It?”. British Journal of Political Science, 21 (2), 215-233.
4. Berkowitz, D., Pistor, K., ve Richard, J-K. (2003). ‘’The Transplant Effect”, American Journal of Comparative Law,
51(1): 163-203.
5. Bertram, D., Maleki, A. ve Karsten, N. (2020). “Factoring In Societal Culture In Policy Transfer Design: The Proliferation Of Private Sponsorship Of Refugees”, Journal of International Migration and Integration, 21, 253–271.
Cited by
1 articles.
订阅此论文施引文献
订阅此论文施引文献,注册后可以免费订阅5篇论文的施引文献,订阅后可以查看论文全部施引文献