The Effect of Educational Digital Games Designed by Students on the Teaching of the 6th Grade Effective Citizenship Learning Area in Social Studies Course

Author:

Özdemir Bülbül ŞimaORCID,Mindivanli Akdoğan EsraORCID

Abstract

Dijital oyunlar teknolojinin gelişmesiyle hayatımıza ve eğlence kültürümüze daha fazla dahil oldu. Her yaştan bireyin oynadığı ve aynı zamanda büyük keyif aldığı dijital oyunlar, eğitim faaliyetlerinde aktif olarak kullanılmaktadır. Ancak eğitim sürecinde kullanılan oyunların çoğunlukla farklı kurumlar tarafından geliştirilip pazarlandığı görülmektedir. Bu nedenle bu çalışmanın amacı, ortaokul öğrencilerinin kendi öğrenme deneyimlerinde daha aktif olabilmeleri ve dijital tüketiciler kadar dijital üreticiler de olabilmeleri için etkili vatandaşlık öğrenme alanında kullanılacak oyunları tasarlamalarını ve kodlamalarını sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda çalışmada karma yöntem araştırma desenlerinden biri olan açımlayıcı sıralı desen benimsenmiştir. Araştırmanın nicel boyutunda yarı deneysel desen kullanılarak veriler elde edildikten sonra bu verileri derinlemesine açıklamak için öğrenci görüşleri alınmış ve çalışma nitel verilerle desteklenmiştir. Nitel veriler, Etkili Vatandaşlık Öğrenme Alanı Akademik Başarı Testi (ECLDAAT) ile, nicel veriler ise öğrenci görüşmeleri ile toplanmıştır. Araştırma sonucunda öğrenciler tarafından kodlanan ve tasarlanan eğitsel dijital oyunların öğrenme üzerinde önemli etkileri olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca öğrenciler uygulama sonunda dersin daha eğlenceli geçtiğini, daha motive olduklarını ve uygulama sürecinde öğrenmelerini artırdıklarını belirtmişlerdir. ve araştırma nitel verilerle desteklenmiştir. Nitel veriler, Etkili Vatandaşlık Öğrenme Alanı Akademik Başarı Testi (ECLDAAT) ile, nicel veriler ise öğrenci görüşmeleri ile toplanmıştır. Araştırma sonucunda öğrenciler tarafından kodlanan ve tasarlanan eğitsel dijital oyunların öğrenme üzerinde önemli etkileri olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca öğrenciler uygulama sonunda dersin daha eğlenceli geçtiğini, daha motive olduklarını ve uygulama sürecinde öğrenmelerini artırdıklarını belirtmişlerdir. ve araştırma nitel verilerle desteklenmiştir. Nitel veriler, Etkili Vatandaşlık Öğrenme Alanı Akademik Başarı Testi (ECLDAAT) ile, nicel veriler ise öğrenci görüşmeleri ile toplanmıştır. Araştırma sonucunda öğrenciler tarafından kodlanan ve tasarlanan eğitsel dijital oyunların öğrenme üzerinde önemli etkileri olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca öğrenciler uygulama sonunda dersin daha eğlenceli geçtiğini, daha motive olduklarını ve uygulama sürecinde öğrenmelerini artırdıklarını belirtmişlerdir. öğrenciler tarafından kodlanan ve tasarlanan eğitsel dijital oyunların öğrenme üzerinde önemli etkileri olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca öğrenciler uygulama sonunda dersin daha eğlenceli geçtiğini, daha motive olduklarını ve uygulama sürecinde öğrenmelerini artırdıklarını belirtmişlerdir. öğrenciler tarafından kodlanan ve tasarlanan eğitsel dijital oyunların öğrenme üzerinde önemli etkileri olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca öğrenciler uygulama sonunda dersin daha eğlenceli geçtiğini, daha motive olduklarını ve uygulama sürecinde öğrenmelerini artırdıklarını belirtmişlerdir.    

Publisher

Bilge Akademi

Subject

General Medicine

Reference77 articles.

1. Adanalı, R. (2018). The effect of problem-based learning supported by geocaching game on teaching the subject of natural disasters. (Doktora thesis). Atatürk University Institute of Educational Sciences – Erzurum Council of Higher Education National Thesis Centre. (524524).

2. Akbaba, U., & Mor, S. (2017). 7th grade Science and Technology course "light" unit, examining the effect of computer assisted instruction method on student achievement and determining student opinions about the method. Kafkas University Journal of Institute of Social Sciences, 21, 135-160.

3. Akçay, S., Aydoğdu, M., Şensoy, Ö., & Yıldırım, H.İ. (2005). The effect of computer assisted instruction on student achievement in teaching flowering plants in 6th grades in science education. Kastamonu Education Journal,13(1), 103-116.

4. Aktemur, A. (2022). The effect of digital games on learning within the framework of context-based learning strategy. (Unpublished master's thesis). Binali Yıldırım University.

5. Ananiadou, K., & Claro M. (2009). 21 st century skills and competences for new millennium learners in oecd countries. (OECD Education Working Papers). 33(41).

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3