Social Media Phenomena the Effect of Content Produced by Nurses on e-Professionality: A Review Article

Author:

NAZİK Gamze1ORCID,ŞAHİNER Esra2ORCID,BOZ İlkay2ORCID

Affiliation:

1. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

2. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ

Abstract

Sosyal medyanın hayatımızın her alanında hızla yayıldığı ve bu platformlardaki gönderilerin oldukça geniş kitlelere ulaşabildiği bilinmektedir. Bu geniş kitleler arasında yer alan hemşirelerin çoğu aktif olarak sosyal medyayı kullanmaktadır. Hemşirelerin sosyal medya platformlarında ürettiği içeriklerin daha çok eğlence ve eğitim amaçlı olduğu anlaşılmaktadır. Bu platformlarda hemşirelerin içerik paylaşımları ve bunlara yapılan yorumların toplumda hızla yayılmasının meslek imajını etkileyebileceği, bazı durumlarda da bu imaja zarar verme olasılığı göz önüne alınmalıdır. Sosyal medya fenomeni hemşirelerin paylaştıkları içeriklerin, hemşireliğin e-profesyonelliği üzerine etkileri bilinmelidir. Sosyal medya paylaşımlarının olumsuz etkisinin azaltılması ve olumlu paylaşımların artması için neler yapılması gerektiği üzerinde düşünmemiz gereken konulardandır. Ülkemizde sosyal medyada içerik üreten influencer/fenomen hemşirelerin toplumun, hemşirelerin ve öğrenci hemşirelerin hemşirelik mesleğine bakış açısının ve hemşirelik imajına etkisinin incelenmesi ile ilgili bilgimiz dahilinde bir çalışmaya ulaşılamamıştır. Bu derlemenin amacı sosyal medya fenomeni hemşirelerin ürettikleri içeriklerin e-profesyonelliğe etkisini incelemek ve bu alanda farkındalık oluşturmaktır. Ülkemizde sosyal medya fenomeni hemşirelerin paylaşımlarının e-profesyonelliğe etkileri üzerine çalışmalar yapılması ve hemşireler için sosyal medya kullanım rehberlerinin geliştirilmesi önerilmektedir.

Funder

Çalışmayı maddi olarak destekleyen kurum/kişiler bulunmamaktadır.

Publisher

Faculty of Nursing, Akdeniz University

Reference31 articles.

1. 1) Hayır C, Karahisar T. Dijital Medya Çağında Sosyal Röntgencilik: Instagram Örneği. İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi. 2022;7(1):260-277.

2. 2) Kuss DJ, Griffiths MD. Social networking sites and addiction: Ten lessons learned. International Journal of Environmental Research and Public Health. 2017;14(3):311.

3. 3) Ahmad N, Hussain S, Munir N. Social networking and depression among university students. Pakistan Journal of Medical Research. 2018;57(2):77-82.

4. 4) Schroeder, R. Towards a theory of digital media. Information, Communication & Society. 2018;21(3):323-339.

5. 5) Öğretmen M. Sosyal Medyada Sağlık İletişimi: Doktor Paylaşımları ve Etik Üzerine Instagram’da Bir İnceleme. YayımlanmamışYüksek Lisans Tezi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, 2020.

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3