Orthodox Communal Politics in Palestine after the Young Turk Revolution (1908-1910)

Author:

Abstract

Bu çalışmada 1908 Jön Türk devriminden sonra Kudüs’teki Rum Ortodoks Patrikhanesinin patrik seçimine odaklanılmaktadır. Patrik adayları arasındaki iktidar mücadelesinin neden ve sonuçları üzerinde duran bu çalışma aynı zamanda bu mücadeleyi kendi çıkarları için kullanan başta Yunan olmak üzere Osmanlı ve Rusya’nın sergilediği tavırları inceliyor. Çalışmanın üzerinde durduğu diğer alan ise Filistin’deki Rum Ortodoks Arapların Rum kilise hiyerarşisine yani ruhban sınıfına dahil edilmemesi sadece cemaat olarak tutulmasının meydana getirdiği olumsuz sonuçlardır. Ruhban olmayan Rum Ortodoks Arap din adamlarının başta patriklik seçimleri olmak üzere bölgedeki Rum kiliselerinin sahip olduğu maddi ve manevi güçlerden mahrum bırakılmasını inceleyen bu çalışma, bu duruma karşı verilen mücadeleyi de vurgulamaktadır. Çalışma ayrıca bu alanda yapılan literatürü de inceleyerek zengin bir kaynakça ile Rum Ortodoks Arap Hristiyanların 1908 sonrası Filistin’de Yunan, Rus ve Osmanlı devletleri üçgeninde nasıl bir nüfuz aracı olarak kullanıldıklarını ortaya koymaktadır.

Publisher

Journal of History and Future

Subject

General Engineering

Reference60 articles.

1. Abdul Latif Tibawi, Russian Cultural Penetration of Syria-Palestine in the Nineteenth Century (London: Luzav and Co., 1966).

2. Anton Bertram and Harry C. Luke, Report of the Commission Appointed by the Government of Palestine to Inquire into the Affairs of the Orthodox Patriarchate of Jerusalem (London: Oxford University Press, 1921).

3. Anton Bertram and John W. A. Young, The Orthodox Patriarchate of Jerusalem: Report of the Commission Appointed by the Government of Palestine to Inquire and Report upon Certain Controversies between the Orthodox Patriarchate of Jerusalem and the Arab Orthodox Community (London: Oxford University Press, 1926).

4. Archim. Meletios Metaxakis, To Agion Oros kai i Rosiki politiki en Anatoli [Kutsal Dağ ve Doğu’daki Rus Politikası] (Athens : Sakellariou, 1913), 56-74.

5. Archim. Meliton (Agiotafitis), Skiera selis tis istorias tis Ekklisias Ierosolymon. Tis o enochos? [A Shady Page of the History of the Church of Jerusalem. Who is Guilty?] (Athens: 1920).

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3