Sağlık Sektöründe Tedarikçi İlişkileri Yönetimi Üzerine Bir Literatür Taraması

Author:

GÖNCÜ Kadir Kaan1ORCID

Affiliation:

1. Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Abstract

Tedarikçi İlişkileri Yönetimi (SRM), daha iyi iş sonuçları elde etmek için tedarikçilerle etkileşimleri yönetme ve optimize etme sürecini ifade eder. Tedarikçilerle; güvene, iletişime ve karşılıklı faydaya dayalı ilişkiler kurmayı ve sürdürmeyi içeren SRM ‘nin birincil hedefi, tedarikçi performansını iyileştirmek, riski azaltmak ve tüm taraflar için değeri arttırmaktır. Firmalar, küresel pazarda rekabetçi kalabilmek ve pazardaki aksamalara pozitif tepki verebilmek için birinci sınıf bir tedarik zinciri kurmak ve paydaşlarıyla uzun vadeli ilişkiler geliştirmek zorundadır. SRM’ nin önemli faydalarından başında, tedarikçilerle daha güçlü ve işbirlikçi ilişkiler kurma yeteneği gelmektedir. Bu; kalitenin iyileştirilmesine, maliyetlerin düşürülmesine ve sonuçta daha iyi iş çıktıları veren inovasyonun gelişmesine yardımcı olur. Ek olarak etkili bir SRM, potansiyel sorunları belirler ve bunları hafifletmek için beklenmedik durum planları geliştirerek tedarik zincirinde oluşabilecek riskleri azaltmaya yardımcı olma yeteneği geliştirir. Bu çalışmanın temel motivasyonu tedarikçi ilişkileri yönetimi kavramını tanımlamak ve ilgili konunun sağlık sektöründe gerçekleştirilen alanyazınına ait sistematik bir literatür taraması sunmaktır.

Publisher

Stratejik, Sosyal ve Kulturel Arastirma Dernegi

Reference21 articles.

1. Acar, A. Z., & Yurdakul, H. (2013). Tedarik Lojistiğinde Sistem Satın Alma Ve Entegre Ürün Timi: Sağlık Sektörü İçin Öneriler. Akademik Bakış Dergisi Sayı: 34, 2.

2. Aladağ Bayrak, Ö. (2022). Kriz, COVID 19 Salgını ve İleri Yaş Bireyler: Türkiye'de COVID 19 Salgın Sürecinde Aktif ve Sağlıklı Yaşlanma Programlarının Değerlendirilmesi. M. DİNÇSOY içinde, Krizlerin Sosyoekonomik Etkileri: Ülke Ve Sektör Çalışmaları. İstanbul: Efe Akademi Yayınları.

3. Bahiru Tefera, B., & Tilahun Anbessa, G. (2022). Pharmaceutical Supply Chain Practices and Its Associated Factors in Public Health Facilities, West Gojjam Zone, Ethiopia: Cross-Sectional Study. Hospital Pharmacy, 57(5), 622-632.

4. Chakraborty, S. (2018). Enablers of Co-Creation in Hospital-Supplier Relationships: Empirical Study in Indian Healthcare Context. In Supply Chain Forum: An International Journal (Vol. 19, No. 4, 331-352.

5. Chao, C. M., Yu, C. T., Cheng, B. W., & Chuang, P. C. (2013). Trust and Commitment in Relationships Among Medical Equipment Suppliers: Transaction Cost and Social Exchange Theories. Social Behavior and Personality: an international journal, 41(7), 1057-1069.

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3