Ways of Sustainability of “Digital-Born” Newspapers in Turkey: A Field Study

Author:

DEMİR Sevtap1ORCID

Affiliation:

1. BOZOK ÜNİVERSİTESİ

Abstract

Bu çalışma, Türkiye’deki dijital olarak doğan gazetelerin gelir kaynaklarını, bu alanda varlıklarını sürdürebilmek için ne tür stratejiler uyguladıklarını ve geleneksel medyanın internet siteleri ile rekabet edip edemediklerini ortaya koymayı amaçlamaktadır. Çalışmada inceleme nesnesi olarak “dijital doğan” gazeteler seçilmiştir çünkü geleneksel medyanın internet siteleri çoğunlukla bilinen ve okuyucuda alışkanlık yaratmış markalar oldukları için dijital alanda da bunun avantajını kullanmakta, reklam almakta sorun yaşamamaktadır. Oysa dijital doğan gazeteler, bir marka bilinirlilikleri olmadan alana girmektedir ve dolayısıyla daha dezavantajlı konumdadır. Dolayısıyla hayatta kalmak ve sürdürülebilirliklerini sağlamak için belirli gelir kaynakları yaratmak ve çeşitli stratejiler geliştirmek zorundadırlar. Bu amaçla çalışmada dokuz “dijital doğan” gazetenin yetkilileriyle derinlemesine görüşmeler yapılmış, böylece bu gazetelerin sürdürülebilir olma yollarının neler olduğu ortaya konmaya çalışılmıştır.

Publisher

Istanbul Gelisim University

Subject

General Earth and Planetary Sciences,General Environmental Science

Reference17 articles.

1. ANDERSON, C. (2008). “Kültürün ve Ticaretin Yeni İktisadı: Uzun Kuyruk”. İstanbul: Optimist Yayınları.

2. BELL E. ve OWEN T. (2017). “The Platform Press How Silicon Valley Reenginreed Journalism”. Tow Center For Dijital Journalism. Columbia Journalism School.

3. BRUNO, N. ve NIELSEN, K.R. (2012). “Survival is Success: Journalistic Online Start-Ups in Western Europe”. Reuters Institute for the Study of Journalism. University of Oxford.

4. COOK, C. ve SIRKUNEN, E. (2013). “What’s In a Nıche? Exploring The Business Model Of Online Jornalism”. Journal of Media Business Studies. 10/4 .63-82.

5. CURRAN, J. (2016). “The internet of Dreams: Reinterpreting the İnternet”. Misunderstanding the Internet içinde. Der: Curran J., Fenton N. ve Freedman D. London and New York: Routledge. İkinci Baskı. 1-47.

Cited by 1 articles. 订阅此论文施引文献 订阅此论文施引文献,注册后可以免费订阅5篇论文的施引文献,订阅后可以查看论文全部施引文献

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3