A Study of the Contribution of the Amateur Polyphonic Choirs to the Social Development of the Members

Author:

AKGÜN Günay1ORCID,KIYAK Ersin2ORCID

Affiliation:

1. GAZİ ÜNİVERSİTESİ, GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

2. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Abstract

Bu araştırma; amatör çoksesli koroların, farklı meslek gruplarından oluşan koro üyelerine toplumsal alanda gelişim katıp katmadığını, gelişimin ne seviyede olduğunu incelemek amacıyla yapılmıştır. Amatör çoksesli korolarda yer alan koro üyelerine anket yöntemi ile sorular yöneltilmiştir. Yapılan anketler koro üyelerinin; çoksesli koro müziğine dair görüşlerini, koro müziğinin toplumsal gelişimlerine yönelik verilerin analizini ortaya koymayı amaçlamıştır. Anketlerle elde edilen bulguların değerlendirilmesi sonucunda; bireylerin amatör çoksesli bir koroya üye olmasının toplumsal anlamda olumlu ve büyük oranda etkili olduğu gözlenmiş ve çoksesli koroların insan yaşamında toplumsallık ve bütünsellik bakımından yararlarının yadsınamaz olduğunu ortaya koymuştur. Araştırma sonucunda saptanan durumlara yönelik amatör çoksesli koroların işlevselliği, yeterliliği ve sürdürülebilirliği konusunda gerekli çözüm önerilerinde bulunulmuş, araştırmanın amatör çoksesli korolarda bugün devam eden ve bundan sonra sürdürülecek olan koro müziğinin insan ve toplum üzerinde yarattığı gelişime katkı sağlayacağı düşünülmüş, araştırma sonucuna dayanarak da formal ya da informal manada amatör çoksesli koroların yaygınlaştırılması önerilmiştir.

Funder

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

Publisher

Gazi Egitim Faukeltesi Dergisi

Subject

General Medicine

Reference18 articles.

1. Acquah, E.O.(2016). Choral Singing and Wellbeing: Findings from a Survey of the Mixed-Chorus Experience from Music Students of the University of Education Winneba, Ghana. Legon Journal of the Humanities (2016) 1-13.

2. Senior Lecturer, Department of Music Education, University of Education, Winneba, Ghana. DOI: http://dx.doi.org/10.4314/ljh.v27i2.1

3. Akgün, G. (2006). Korolarda Entonasyon. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi. Denizli.

4. Apaydın, M. (2006). Çokseslilik ve çoksesli korolar. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, II. Ulusal Çocuk Ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumu’nda sunulmuş bildiri, Ankara.

5. Çevik, S. (1997). Koro eğitimi ve yönetim teknikleri. Doruk Yayınevi. Ankara.

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3