Japonya’nın Siber Güvenlik Politikası

Author:

KÖKSOY Fulya1ORCID

Affiliation:

1. BATMAN ÜNİVERSİTESİ

Abstract

Sürekli değişim ve dönüşüm geçiren bilgi ve iletişim teknolojileri, avantajları yanında içerisinde büyük riskleri barındırarak, güvenlik tehditlerinin yaşanmasına sebebiyet vermektedir. Bu noktada sadece devletlerin değil aynı zamanda kurumların ve bireylerin karşı karşıya kaldığı siber saldırılar, dijital çağın kırılgan yapısına işaret etmekte ve siber güvenlik kavramına alan açmaktadır. Siber güvenlik, özellikle son yıllarda üzerinde çalışılan, politikalar ve/veya stratejiler geliştirilen, sadece teorik düzeyde değil pratik boyutta da ne gibi adımlar atılabileceğinin sorgulandığı ve daha da ileri gidilerek evrensel bir mekanizma oluşturulabilir mi? sorusuna cevap aranan popüler bir konuyu yansıtmaktadır. Siber güvenliğin sağlanması konusunun bu denli önem arz etmesi ekseninde Japonya’da dijital dünya kaynaklı tehditlere yönelik farkındalık taşımakta ve siber güvenliğe ilişkin politikalar geliştirmeye çalışmaktadır. Nitekim Japonya’nın bu alana ilişkin politikalarını geliştirilmesinde genel olarak her yıl milyonlarca siber saldırı yaşaması etkili olurken bu saldırıların özellikle Çin, Kuzey Kore ve Rusya kaynaklı olduğu belirtilmektedir. Bu minvalden hareketle söz konusu çalışmada Japonya’nın siber güvenlik politikaları analiz edilmektedir. Ayrıca, betimsel analiz yöntemiyle oluşturulan ve Japonya’nın siber güvenliğinin sağlanmasına yönelik politikalarını inceleyen bu çalışma, elde edilen çıktılar üzerine tarihsel kurumsalcılık teorisi ve iş birliği modeli ekseninde bir okuma yapmaktadır.

Publisher

Selcuk University

Subject

Microbiology (medical),Immunology,Immunology and Allergy

Reference57 articles.

1. Austin, G. (2018). International Legal Norms in Cyberspace: Evolution of China’s National Security Motivations. In A. Osula, & H. Roigas (Ed.), International Cyber Norms Legal, Policy & Industry Perspectives, https://ccdcoe.org/uploads/2018/10/InternationalCyberNorms_full_book.pdf.

2. Barlett, B. (2019). How Japanese Cyber Security Policy Changes. https://programs.wcfia.harvard.edu/files/us-japan/files/19-01_bartlett.pdf.

3. Basic Act on Information and Telecommunications Network Society. (2000). https://japan.kantei.go.jp/it/it_basiclaw/summary.html.

4. Collier, R. B., & Collier, D. (1991). Framework: Critical Junctures and Historical Legacies. https://polisci.berkeley.edu/sites/default/files/people/u3827/Collier-Collier%20SPA%20Chap%201.pdf.

5. Cybersecurity Insiders. (2020). Cyber Attack on Mitsubishi Electric and China Held as a Suspect. https://www.cybersecurity-insiders.com/cyber-attack-on-mitsubishi-electric-and-china-held-as-a-suspect/.

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3