Erken çocukluk gelişimi ve eğitimi ile ilgili paylaşımlar yapan Instagram içerik üreticilerinin domino etkisi

Author:

Çimen Erdoğan SerapORCID,Kaptan NilayORCID,Somuncu Çoksağır BüşraORCID,Sarıoğlan SedaORCID

Abstract

Sosyal medya insanlık tarihinde daha önce hiç olmadığı kadar önemli hale gelmiştir. Özellikle erken çocukluk gelişimi ve eğitimine yönelik içerik üreten sosyal medya hesaplarından biri olan Instagram’ın ebeveynler ve öğretmenler üzerindeki yansımasını betimlemek hem Instagram hesaplarının içeriğinin hem de ebeveyn ve öğretmenlerin bilgi, ilgi ve beklentilerinin ortaya konulması açısından gereklidir. Bu araştırmada; okul öncesi dönem çocuğu olan 14 ebeveyn ve 8 okul öncesi öğretmeninin Instagram’da takip ettikleri erken çocukluk gelişimi ve eğitimine yönelik paylaşımlar yapan hesapların ebeveynler ve öğretmenler üzerindeki yansımalarının incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışma, nitel araştırma yöntemiyle desenlenen bir “fenomenoloji/olgubilim” araştırmasıdır. Bulgular ebeveynler ve öğretmenlerin Instagram hesaplarını sıklıkla bilgi edinmek, farklı etkinlik önerisi almak ve çocuklarla eğlenceli vakit geçirmek için takip ettiğini göstermektedir. Ebeveynler ve öğretmenlerin takip ettikleri Instagram hesaplarından beklentisi; iletişim dilinin sade, anlaşılır olması ve hesapların uygulanabilir öneriler sunmasıdır. Ayrıca bulgular ebeveyn ve öğretmenlerin hesapları takip ederken çoğunlukla içerik üreticisi hakkında bir araştırma yapmadıklarını göstermektedir.

Publisher

Association for the Development of Early Childhood Education in Turkey

Subject

General Medicine

Reference61 articles.

1. Akgün, F. (2016). Öğretmenlerin ve öğretim elemanlarının sosyal ağların eğitimsel açıdan kullanımına ilişkin görüşleri. Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 18(1), 75-100.

2. Aktulun, Ö. U., & Elmas, R. (2019). 21. yüzyıl okul öncesi öğretmenleri için sosyal medya araçları: Muhtemel faydalar. Temel Eğitim Dergisi, 1(4), 6-20.

3. Aydemir, L., & Şen, İ. (2020). Kadın takipçilerin gözünden Instagram annelerine yönelik bir değerlendirme. International Journal of Social and Humanities Sciences, (IJSHS), 4(1), 41-54.

4. Balcı. A. (2007). Sosyal bilimlerde araştırma: Yöntem, 1.5nik ve ilkeler. Ankara: Pegem Yayıncılık.

5. Bandura, A. (1997). Self–efficacy: The exercise of control. New York: Freeman and Company.

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3