New Trends in Marketing and Post-Covid Trends of Digital Advertising

Author:

KARAKAYA EREN Gül Kadriye1ORCID

Affiliation:

1. ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ

Abstract

Pazarlama, insanlığın geçirdiği değişim ve dönüşümlere paralel olarak değişmekte ve kendi yolunu çizmektedir. Teknolojik ilerlemeler pazarlamaya yeni çözümler oluşturma, strateji geliştirme ve hedef kitleye ulaşma yolunda çeşitli fırsatlar sunmakta ve günümüz itibariyle dijital reklamlar öne çıkmaktadır. Dijital reklamcılık, geleneksel reklamcılıktan farkı olarak tüketiciye erişim ve etkileşimde oldukça etkilidir. Dijital reklamcılık çözümleri pazarlamacılara benzeri görülmemiş yenilikler sunmakta, bu sayede işletmeler artık belirli konumlarda ve zamanlarda çeşitli biçimlerde özelleştirilmiş ticari mesajlarla hassas bir şekilde hedef kitleye ulaşabilmektedir. Geleneksel reklamcılıkla karşılaştırıldığında, dijital reklamlar daha iyi hedefleme, yüksek alaka düzeyi, kişiselleştirilme, gerçek zamanlı ve açık etkileşim, programatik satışlar, çevrimiçi ve çevrimdışı yapay zeka yanıtlama, anlık ölçümleme gibi benzersiz seçeneklere sahiptir. Dijital pazarlamanın bahsedilen güçlü teknolojik altyapı sayesinde hedeflere ulaşmada başarılı yöntemler izlenmektedir. Bu çalışmada pazarlamanın dönüşüm evreleri, teknolojik gelişmelerin pazarlamaya olan etkisi kapsamında dijital reklamcılığın güncel eğilimleri incelenmiştir. Çalışma sonucunda, dijital reklamcılığın tüketilen, değişen ve gelişen bir süreç olduğu, bu sürecinde tüketici beklentilerine değişim gösterdiği anlaşılmıştır.

Publisher

Gazi Universitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakultesi Dergisi

Subject

General Medicine

Reference80 articles.

1. Aiolfi, S., Bellini, S. And Pellegrini, D. (2021). Data-driven digital advertising: benefits and risks of online behavioral advertising. International Journal of Retail & Distribution Management, 49(7), 1089-1110.

2. Akbulut, M. (2014). E-Ticaret Pazar Performansını Artırmaya Yönelik Başlıca Stratejiler, İzmir: Meta Yayınları.

3. Alan, A. K., Kabadayı, E. T. ve Erişke, T. (2018). İletişimin Yeni Yüzü: Dijital Pazarlama Ve Sosyal Medya Pazarlaması. Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi, 17(66), 493-504.

4. Albayrak, A. (2016). Marka Yönetiminde Alternatif Medya Kullanımı. Yüksek Lisans Tezi, T.C. Ege Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İzmir.

5. Aten, J. (2019). This McKinsey and Company study shows why email ıs still the best way to reach customers, https://www.inc.com/jason-aten/this-mckinsey-co-study-shows-why-you-should-still-use-email-marketing.html, adresinden edinilmiştir.

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3