Affiliation:
1. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ
2. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Abstract
Görme yetersizliği olan öğrenciler, temel eğitime erişim noktasında pek çok sorunlar yaşamaktadır. Fen kavramlarının öğretiminde yaşanan sıkıntılar göz önünde bulundurulduğunda görme yetersizliği olan öğrencilerin fen kavramlarını daha iyi öğrenebilmeleri için uygun materyal ve etkinliğin geliştirilmesi bu etkinliklerin uygulanması ve değerlendirilmesi bu çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Biri total kör beşi ise az gören olan toplam altı öğrenci bu çalışmanın örneklemini oluşturmaktadır. Nitel araştırma yaklaşımlarından durum çalışması kullanılarak yapılan çalışmada Fen Etkinlik Gözlem Formu (FEGF) veri toplama aracı olarak kullanılmıştır. Buna göre görme yetersizliği olan öğrencilere “Kinetik Enerji ve Sıcaklık” kavramının öğretimine yönelik geliştirilen fen etkinliğinin öğretim, öğrenme, işlevsellik ve kullanışlılık boyutlarında belirlenen gereksinimlerin çoğunu karşıladığı tespit edilmiştir.
Reference36 articles.
1. Abner, G.H., & Lahm, E.A. (2002). Implementation of assistive technology with students who are visually impaired: Teachers’ readiness. Journal of Visual Impairment and Blindness 96(2), 98–105.
2. Arslan, Y., Şahin, H. M., Gülnar, U. ve Şahbudak, M. (2014). Görme Engellilerin Toplumsal Hayatta Yaşadıkları Zorluklar. Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi, 4(2), 1-14.
3. Ataman, A. (2012). Özel eğitimin temelleri. Ankara: Vize Basın Yayın
4. Aydın, E.A. (2011). Görme Engelli Üniversite Öğrencilerinin Bilgiye Erişim Sorunları. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilgi ve Belge Yönetimi Anabilim Dalı. Yüksek Lisans Tezi. Ankara.
5. Bromfield-Lee, D.C., & Oliver-Hoyo, M.T. (2009). An esterification kinetics experiment that relies on the sense of smell. Journal of Chemistry Education, 86(1), 82-84.
Cited by
1 articles.
订阅此论文施引文献
订阅此论文施引文献,注册后可以免费订阅5篇论文的施引文献,订阅后可以查看论文全部施引文献