MATEMATİK ÖĞRETMENLERİNİN MATEMATİK DERSLERİNDE TEKNOLOJİ KULLANIMINA YÖNELİK ALGILARI

Author:

TAŞTEPE Mehtap1ORCID,ALKAN Selçuk2ORCID

Affiliation:

1. Sinop üniversitesi

2. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ, EĞİTİM FAKÜLTESİ

Abstract

Teknolojinin hızlı değişimi eğitim sistemini de etkilemiştir. Bu değişimdeki en önemli öge ise öğretmendir. Bu nedenle öğretmenlerin teknoloji ve teknoloji kullanımına yönelik düşünceleri önemlidir. Özellikle teknolojinin yoğun olarak kullanılabileceği matematik derslerinde öğretmenlerin bu yaklaşımı daha kritiktir. Bu araştırmada ortaokul ve lise matematik öğretmenlerinin eğitimde teknoloji kullanımına yönelik algılarının ve bu doğrultuda teknoloji uyum düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla çalışmada nicel araştırma yöntemlerinde betimsel desen kullanılmış ve “Matematik Öğretmenleri Teknolojiye Yönelik Algı” anketi araştırmacılar tarafından uyarlanmış ve kullanılmıştır. Verilerin analizinde SPSS paket programından yararlanılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre matematik öğretmenlerinin matematik derslerinde teknoloji kullanımına olumlu bakarken, sınıfta teknoloji kullanımına olumsuz baktıkları belirlenmiştir. Köydeki öğretmenlerin şehirdeki öğretmenlere göre daha olumlu baktıkları, yönetici ve velilerin ise olumsuz bir yaklaşım gösterdikleri görülmüştür. 40 yaş altı matematik öğretmenleri, 50 yaş üstü matematik öğretmenlerine göre öğrencilerin teknoloji ile daha iyi matematik öğreneceklerini düşünmektedirler.

Publisher

Sinop Universitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Subject

General Medicine

Reference70 articles.

1. Adıgüzel, A., ve Yüksel, İ. (2012). Evaluation of teachers’ instructional technologies integration skills: A qualitative need analysis for new pedagogical approaches. Necatibey Faculty of Education Electronic Journal of Science and Mathematics Education, 6(1), 265-286.

2. Akbaş, E. E. (2022). Matematik eğitimcilerinin gözünde teknolojinin yeri nedir?: bir metafor çalışması. Eğitimde Güncel Araştırmalar.

3. Akkoç, H. ve Yeşildere-İmre, S. (2015). Teknoloji pedagojik alan bilgisi temelli olasılık ve istatistik öğretimi. Pegem Yayıncılık.

4. Altın, H. M., ve Kalelioğlu, F. (2015). Fatih projesi ile ilgili öğrenci ve öğretmen görüşleri. Başkent university journal of education, 2(1), 89-105.

5. Artigue, M. (2002). Learning mathematics in a CAS environment: the genesis of a reflection about instrumentation and the dialectics between technical and conceptual work. International Journal of Computers for Mathematical Learning, 7, 245-274.

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3