EKRANLI ARAÇLARLA DÜZENLENEN İSG EĞİTİMLERİNDE SANAL GERÇEKLİK UYGULAMASININ SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARISI

Author:

Yarar Meryem Buket1ORCID

Affiliation:

1. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

Abstract

Bu araştırma, yüksek riskli fabrikalarda çalışanlar, akademisyenler ve öğrenciler üzerinde yapılan İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimlerinin sürdürülebilir başarısını inceliyor. Toplam 223 kişinin katıldığı ankete dayanan çalışma, İSG eğitimlerinde sanal gerçeklik uygulamalarının etkisini değerlendiriyor. Araştırma, 200 kişiyle sınırlıdır. Elde edilen sonuçlar, çalışmanın geçerli ve tutarlı olduğunu gösteriyor. Korelasyon analizleri, sanal gerçeklik ile İSG eğitim koşulları ve sürdürülebilir başarı arasında anlamlı ilişkiler olduğunu ortaya koyuyor. Bu bulgular, İSG eğitimlerinde sanal gerçekliğin ve dijital uygulamaların sürdürülebilir başarıyı olumlu etkilediğini destekliyor. Sonuçlar, İSG eğitiminin önemini vurgularken, sanal gerçekliğin İSG eğitimine entegre edilmesinin ulusal ve uluslararası düzenlemelere uyumu kolaylaştırdığını ve teknik başarıya katkı sağladığını göstermektedir. Bu çalışma, İSG eğitimine entegre edilen sanal gerçekliğin önemini vurgulayarak, hem akademisyenlere hem de endüstri profesyonellerine değerli bilgiler sunmaktadır. Bu çalışma, risk faktörü yüksek olan fabrikalarda görev alan tüm çalışanlar, akademide çalışan bireyler ve öğrenciler üzerinde gerçekleştirilen İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimlerinin sürdürülebilir başarısını araştırmaktadır.

Publisher

Erzincan Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu Dergisi, Erzincan Binali Yuldurum Universitesi

Reference10 articles.

1. ADI, D., MARTIANA T., RUKMINI DEVY, D. (2016). Analysis of Relationship Between Individual Characteristics and Personality Dimensions with Unsafe Action in PT Gunawan Dianjaya Steel Tbk. Surabaya. International Journal of Research in Advent Technology 4,10. E-ISSN: 2321-9637.

2. CAMKURT, M. Z. (2013). Çalışanların Kişisel Özelliklerinin İş Kazalarının Meydana Gelmesi Üzerindeki Etkisi. Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası İş Hukuku ve İktisat Dergisi 6, 70-101.

3. CASCIO, W. F. (1995). Managing Human Resources, Productivity, Quality of Work Life, Profits. McGraw Hills, New York. Mcgraw-Hill Series in Management, Eight Edition.

4. CEREV, G., YILDIRIM, S. (2018). Çalışanların Kişisel Özelliklerinin İş Kazası Ve Meslek Hastalıklarına Etkisi Üzerine Bir İnceleme. Fırat Üniversitesi İİBF Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi 2,53–72.

5. CHAU, N., MUR, J. M., BENAMGHAR, L., SIEGFRIED, C., DANGELZER, J. L., FRANÇAIS, M., JACQUIN, R., SOURDOT A. (2004). Relationships between Certain Individual Characteristics and Occupational Injuries for Various Jobs in the Construction Industry: A CaseControl Study. American Journal Of Industrial Medicine 45, 84–92.

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3