Conclusions from Technology Planning for Faculties in State Universities

Author:

CURAOĞLU Orhan1ORCID

Affiliation:

1. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Abstract

Günümüzde teknolojinin oldukça yaygınlaşması, eğitim ve öğretimde teknoloji kullanımını zorunlu hale getirmiştir. Öğretmenler, sınıf içi öğrenci başarısını artırmak için her türlü teknolojiden faydalanmak zorundadır. Teknolojinin okul müfredatına entegre edilebilmesi için öğrencilerin ihtiyaçları, kaynakların mevcudiyeti, teknoloji ve teknoloji tasarımına yönelik öğretimsel ihtiyaçların belirlenmesi, öğretmenlere teknoloji kullanımında rehberlik ve teknik destek sağlanması gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır. Dolayısıyla doğru yapılan ve uygulanan bir teknoloji planlaması, teknolojiyi eğitim kurumlarına entegre etmenin en sağlıklı yoludur. Teknoloji planlamasını, bir kurum ya da kuruluş bünyesinde çalışan kişilere şu anda nerede oldukları ve nerede olmak istedikleri konusunda yol gösteren ve yardımcı olan bir faaliyet olarak tanımlamak mümkündür. Anderson'un Öğretim Teknolojileri Plan Kılavuzu temel alınarak Eğitim Fakültesi için hazırlanan ve uygulanan teknoloji planı güncellenerek bu çerçevede bir model oluşturuldu. Teknoloji planlaması, vizyon ve misyonun tanımlanması ve önerilen modelde hedeflerin belirlenmesi ile başlar. Çalışmada teknoloji entegrasyonu açısından durumu ortaya koyacak çıkarımlarda bulunmak amacıyla Okul Teknoloji Profili Anketi (STPQ) anketi uygulanmıştır. Süreç, kurumdaki bireylerin, çevrenin ve ihtiyaçların analizi ile devam eder ve mevcut durum değerlendirilerek ihtiyaçlar belirlenir. Belirlenen ihtiyaçlar neticesinde kurumun hedefe ulaşması için bir eylem planı oluşturulur. Bu noktadan hareketle kurumların mevcut teknolojik durumu değerlendirmeleri, gelecekte ulaşılması gereken noktayı belirlemeleri ve hedeflenen olanaklara ulaşmak için yapılması gereken eylemleri planlamaları sağlanır. Bu plan sayesinde kurum çalışanları zamanı etkin kullanabilir, teknoloji harcamalarını doğru yapabilir ve teknoloji ile ilgili ortaya çıkabilecek sorunları en aza indirebilir. Bu çalışma, öğretim üyelerinin farklı teknolojilerle ilgili bu planlama faaliyetlerine nasıl dahil olmaları gerektiğini düşündüklerini incelemek üzere tasarlanmıştır. Özellikle, bu keşifsel çalışma, öğretim üyelerinin nasıl dahil olmaları gerektiğini düşündüklerini belirlemek ve bu konuda fikir birliği geliştirmek için tasarlanmıştır.

Funder

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Publisher

Abant Izzet Baysal Universitesi Egitim Fakultesi Dergisi

Subject

Applied Mathematics,General Mathematics

Reference25 articles.

1. Anderson, L. S. (1996). Guidebook for Developing an Effective Instructional Technology Plan, Version 2.0. National Center for Technology Planning: Mississippi State.

2. Bergmann, B. (1991). Bloated administration, blighted campuses. Academe, 68, 12-16.

3. Cradler, J. (1996). Implementing technology in education: Recent findings from research and evaluation studies [Online]. Available: http://www.wested.org/techpolicy/refind.html (İnternetten 8 Nisan 2017 tarihinde elde edilmiştir).

4. Eisenberg, M. (2013). 3D printing for children: What to build next? International Journal of Child‐Computer Interaction, 1(1), 7‐13.

5. Hopey, Christopher E. & Harvey-Morgan, Joyce. & National Center on Adult Literacy, Philadelphia, PA. (1995). Technology Planning for Adult Literacy. Practice Guide. [Washington, D.C.]: Distributed by ERIC Clearinghouse, https://eric.ed.gov/?id=ED393007

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3