Teacher Opinions on Primary School Students' Learning Loss in Mathematics During the Distance Education Process

Author:

ALKAN Neval1ORCID,ÖZDEMİR Soner Mehmet2ORCID

Affiliation:

1. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü

2. Mersin Üniversitesi

Abstract

Neval Alkan, Soner Mehmet Özdemir ÖZ Bu çalışmada Covid-19 Pandemisi döneminde yapılan uzaktan eğitim sürecinde ilkokul öğrencilerinin matematik dersinde öğrenme kaybı yaşayıp yaşamadıkları incelenmiştir. Çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması deseni kullanılmıştır. Çalışma grubu Akdeniz Bölgesindeki bir ilin 4 farklı merkez ilçesinde yer alan resmi ilkokullarda görev yapan 18 sınıf öğretmeninden oluşmuştur. Veriler araştırmacılar tarafından geliştirilen yarı yapılandırılmış bir görüşme formu aracılığıyla toplanmıştır. Katılımcı öğretmenlerin görüşlerinden elde edilen bulgulara göre, Covid-19 Pandemisi döneminde gerçekleştirilen uzaktan öğretim sürecinde ilkokul öğrencilerinin matematik dersinde işlemler, sayılar, ölçme ve geometri konuları başta olmak üzere genel olarak öğrenme kayıpları yaşadıkları sonucuna ulaşılmıştır. Çalışmanın bulguları, pandemi döneminde yürütülen matematik derslerinde yaşanan öğrenme kayıplarının en önemli nedenlerinin bazı öğrencilerin derslere hiç ya da yeterince katılamamaları, ebeveynlerin ilgisizliği, öğretim programının yapısı ve öğrenilenlerin tekrarının ya da pekiştirmesinin yapılmaması olduğunu göstermiştir.

Publisher

Journal of Research in Education and Society

Subject

Psychiatry and Mental health,Neuropsychology and Physiological Psychology

Reference49 articles.

1. Ağırgöl, M. (2020). Fen bilgisi öğretiminde eğitsel dijital oyun kullanımının öğrenci akademik başarısına, bilgi kalıcılığına ve tutumuna etkisi. Yüksek Lisans Tezi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Erzincan.

2. Akın, F. A., & Atıcı., B. (2015). Oyun tabanlı öğrenme ortamlarının öğrenci başarısına ve görüşlerine etkisi. Turkish Journal of Educational Studies, 2(2), 75-102.

3. Altun, M. (1995). “İlkokul 3., 4. ve 5. Sınıf Öğrencilerinin Problem Çözme Davranışları Üzerine Bir Çalışma”. Doktora Tezi. Hacettepe Üniversitesi, Ankara.

4. Altun, M. (2005). Matematik öğretimi. Bursa: Erkam.

5. Asmundis, R. D., Bitonto, P. E., D’Aprile, G., & Severino, A. U. (2015). Social, constructivist and informal learning processes: together on the edge for designing digital game-based learning environments. The Italian e-Learning Association Journal, 11(3), 23-39.

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3