Doğu Antalya Turizm Gelişim Bölgesi’nde Turistik Ürün Satıcılarının Turizme ve Turistlere Karşı Tutumu

Author:

Sarı Cemali1ORCID,Akbalık Başak Sahara Can2ORCID

Affiliation:

1. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, EDEBİYAT FAKÜLTESİ

2. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, AKDENİZ UYGARLIKLARI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ, AKDENİZ HAVZASI COĞRAFYASI ARAŞTIRMALARI (YL) (TEZLİ)

Abstract

Doğu Antalya Turizm Gelişim Bölgesi’nde (Kundu, Belek, Side) turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi için hem turistik ürün satıcılarının hem de turistlerin beklentilerini karşılamak son derece önemlidir. Bu nedenle bu araştırmada; Doğu Antalya Turizm Gelişim Bölgesi’ndeki turistik ürün satıcılarının turizme ve turistlere karşı tutumlarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu bağlamda nicel araştırma yöntemine başvurulmuş ve 2022 yılı Haziran-Ekim aylarında Antalya ili Doğu Antalya Turizm Gelişim Bölgesi’ndeki turistik ürün satıcılığı yapan 364 katılımcıya anket uygulanmıştır. Elde edilen verilere göre; araştırma sahasındaki turistik ürün satıcılarının turistleri arkadaşça gördüğü ve turistlerin bölgede yerel ekonomiyi canlandırdığı tespit edilmiştir. Ancak turistlerin bölgede yaşam maliyetini artırdığı, Covid-19 Pandemisinin turizm faaliyetlerini azalttığı ve otellerin ‘her şey dâhil’(all-inclusive) konseptinin turizm faaliyetlerini azalttığının gözlemlenmesi sebebiyle turistik ürün satıcılarının turizme ve turistlere karşı tutumlarının belirlenmesi Antalya’nın gelecekteki turizm planlaması için hem kamuya hem de özel sektör karar vericilerine önemli veriler sunacaktır.

Funder

Yok

Publisher

Sosyoekonomi

Reference22 articles.

1. Acar, Y. (2020), “Yeni Koronavirüs (COVID-19) Salgını ve Turizm Faaliyetlerine Etkisi”, Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 4(1), 7-21.

2. Alaeddinoğlu, F. & A. Aliağaoğlu (2005), “Turizmde Plânlama ve Türkiye ‘de Turizm Plânlaması: Turizm Plânlarının Etkinliği ve Başarılarına İlişkin Bir Değerlendirme”, Erdem, 15(43), 87-118.

3. Altunyüzük, A.İ. (2022), “Coğrafi Özellikleri Yönüyle Belek’te (Antalya) Kongre Turizmi”, Yüksek Lisans Tezi, Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Bursa.

4. Arüv, A. vd. (2008), Antalya Kentinde Turizm Faaliyetlerini Kıyı Alanlarına Etkilerinin Belirlenmesi, İnşaat Mühendisleri Odası.

5. Atça-Tonbil, S. (2019), “Türkiye’de Turizm Politikası ve Planlaması”, Yüksek Lisans Tezi, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İstanbul.

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3