ADDIE Modeline Göre Geliştirilen Mobil Uygulamaya Dayalı Öğretime Yönelik Öğrenci Görüşlerinin İncelenmesi

Author:

TAŞ Sevinç1ORCID,YAVUZ Ayşe2ORCID

Affiliation:

1. Milli Eğitim Bakanlığı

2. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ

Abstract

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de pandemi sürecinde eğitim öğretim uzaktan olarak gerçekleştirilmiştir. Bu süreçte uzaktan eğitime yönelik öğretimde farklı platformlara ihtiyaç doğmuştur. Bu amaçla ADDIE tasarım modeli çerçevesinde 7. sınıf matematik dersi Geometri ve Ölçme öğrenme alanı konularının öğrenilmesinde kullanılmak üzere GeoHepta isimli bir mobil uygulaması geliştirilmiştir. Geliştirilen mobil uygulama içeriğinde dinamik matematik yazılımları ile öğrencilerin interaktif olarak yararlandığı etkinlikler oluşturulmuştur. Çalışma, 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. döneminde İç Anadolu bölgesinde bir ortaokulda 7. sınıf öğrencileriyle uzaktan öğretim sürecinde yapılmıştır. Araştırma durum çalışması yöntemlerinden biri olan “iç içe geçmiş tek durum deseni” ile gerçekleştirilmiştir. Ders uygulaması sürecinde konu öğretiminden sonra öğrencilerin tümünden öz değerlendirme formu ve görüşme formu aracılığıyla nitel veriler toplanmıştır. Öğrencilerin mobil öğrenme süreciyle ilgili olarak ulaşılan görüşlerin analizinden ve uygulama süresince araştırmacı gözlemlerine göre mobil uygulama kullanımına yönelik istekli, meraklı oldukları, matematiğe yönelik olumlu düşüncelerin geliştiği belirlenmiştir. Mobil uygulamanın eğlenceli olması, dikkat çekici hazırlanması, mobil uygulama içeriğindeki etkinlikler ile konuların daha iyi anlaşılmasının sağlandığına ulaşılmıştır. Bu çalışmada geliştirilen GeoHepta mobil uygulaması 7. sınıf matematik dersi konuları ile sınırlıdır. Gelecekte matematik dersinin farklı konuları için Türkçe ara yüze sahip mobil uygulamalar geliştirilerek öğrencilerin ve öğretmenlerin kullanımına yönelik çalışmalar gerçekleştirilebilir. Araştırma için Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Bilimsel Araştırmalar Etik Kurulundan 19.02.2021 tarih ve 2021/50 numaralı etik kurul izni alınmıştır.

Publisher

Anemon Mus Alparslan Universitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Subject

Industrial and Manufacturing Engineering,Metals and Alloys,Strategy and Management,Mechanical Engineering

Reference27 articles.

1. Açıkgöz, G. (2018). Eğitim Bilişim Ağı (EBA) destekli matematik öğretiminin 7. sınıf öğrencilerinin akademik başarılarına etkisi (Yüksek Lisans Tezi). Kastamonu Üniversitesi.

2. Aktepe, V. (2005). Eğitimde bireyi tanımanın önemi. Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi, 6 (2), 15-24.

3. Arisetyawan, A., Taher, T., & Fauzi, I. (2021). Integrating the concept of plane figure and baduy local wisdom as a media alternative of mathematics learning in elementary schools. Creative-Innovative Mathematics (education) Journal, Kreano 12 (1), 1-13.

4. Arkün, S., & Akkoyunlu, B. (2008). A Study on the development process of a multimedia learning environment according to the ADDIE model and students’ opinions of the multimedia learning environment. Interactive Educational Multimedia, 17, 1-19.

5. Aygün, İ. (2019). 5E öğrenme modelinin 7. sınıf öğrencilerinin cebir öğrenme alanındaki akademik başarı ve matematiğe karşı özyeterliklerine etkisi (Yüksek Lisans Tezi). OnDokuz Mayıs Üniversitesi.

同舟云学术

1.学者识别学者识别

2.学术分析学术分析

3.人才评估人才评估

"同舟云学术"是以全球学者为主线,采集、加工和组织学术论文而形成的新型学术文献查询和分析系统,可以对全球学者进行文献检索和人才价值评估。用户可以通过关注某些学科领域的顶尖人物而持续追踪该领域的学科进展和研究前沿。经过近期的数据扩容,当前同舟云学术共收录了国内外主流学术期刊6万余种,收集的期刊论文及会议论文总量共计约1.5亿篇,并以每天添加12000余篇中外论文的速度递增。我们也可以为用户提供个性化、定制化的学者数据。欢迎来电咨询!咨询电话:010-8811{复制后删除}0370

www.globalauthorid.com

TOP

Copyright © 2019-2024 北京同舟云网络信息技术有限公司
京公网安备11010802033243号  京ICP备18003416号-3